Pages

Thursday, 27 December 2012

Bersyukur Kerana Masih Diberi Peluang Kedua

Assalamualaikum...

hai semua...topik saya hari ni spt tajuk di atas...di bawah adalah kisah saya....

sebenarnya dalam kehidupan saya selama 22 tahun ni saya xpernah lagi terlibat dalam kemalangan jalanraya..tapi pada bulan ramadan tahun ini 2012..tinggal 3 lagi nak masuk bulan syawal saya telah terlibat dalam kemalangan jalanraya.ketika itu,saya menunggang motosikal dan yang merempuh saya itu ialah sebuah kereta vios berwarna hitam.

Motor yang saya tunggangi dirempuh sehingga terbalik dan menghempap kaki saya dan saya tidak mampu bergerak,sehingga lah pemandu kereta tersebut mengangkat motor saya terlebih dahulu.ketika itu,dalam fikiran saya,saya akan mati...

Syukur la,ketika itu,tiada kematian yang berlaku,saya hanya pening kepala sbb terhantuk di besi dan luka kecil di siku...selepas beberapa minit,saya boleh kembali menunggang motor.

Saya bersyukur sangat kepada Allah S.W.T kerana memberi kesempatan kepada saya untuk menikmati kehidupan di dunia dan dapat berbakti kepada kedua ibubapa saya..

Saya juga bersyukur kerana ada hikmahnya saya diberi ujian sebegini,mungkin saya pernah buat silap tanpa disedari.Pengalaman ini xkan saya lupakan selamanya..

'BERSYUKURLAH DENGAN APA YANG KITA ADA HARI INI'

No comments:

Post a Comment