Pages

Friday, 28 December 2012

Blogger Selebriti Popular

Assalamualaikum...

Hai semua, hari ni saya nk kongsikankan kat korang semua blogger selebriti popular tanah air kita sekarang ni...yang saya tahu melalui enchek google. Yang sedang meletup sekarang ni ialah

Fatin Liyana - http://honeykoyuki.blogspot.com/

Maria Elena Zarul - http://peliks.blogspot.com/

Hanis Zalikha - http://inibelogsaya.blogspot.com/

so korang tunggu apa lagi, follow la blog diorang k,sama macam saya,saya suka apa yang ditulis oleh diorang semua...huhuhuhu


Thursday, 27 December 2012

Azam 2013

Assalamualaikum...

hai kawan2,,saya nk tanya apakah azam tahun baru kawan???saya rasa mesti yang terbaik kan.semua orang ada azam tahun baru,sama juga dengan saya....azam tahun baru 2013 saya ialah

  • saya nak jadi insan yang lebih baik
  • saya nak jadi orang yang berjaya 
  • saya nk perbaiki kehidupan saya
  • saya nak membantu orang yang memerlukan
  • saya nak...............
kalau boleh,macam2 yang saya nak buat.saya berdoa juga saya boleh manjadi insan yang diredhai oleh Allah S.W.T

Bersyukur Kerana Masih Diberi Peluang Kedua

Assalamualaikum...

hai semua...topik saya hari ni spt tajuk di atas...di bawah adalah kisah saya....

sebenarnya dalam kehidupan saya selama 22 tahun ni saya xpernah lagi terlibat dalam kemalangan jalanraya..tapi pada bulan ramadan tahun ini 2012..tinggal 3 lagi nak masuk bulan syawal saya telah terlibat dalam kemalangan jalanraya.ketika itu,saya menunggang motosikal dan yang merempuh saya itu ialah sebuah kereta vios berwarna hitam.

Motor yang saya tunggangi dirempuh sehingga terbalik dan menghempap kaki saya dan saya tidak mampu bergerak,sehingga lah pemandu kereta tersebut mengangkat motor saya terlebih dahulu.ketika itu,dalam fikiran saya,saya akan mati...

Syukur la,ketika itu,tiada kematian yang berlaku,saya hanya pening kepala sbb terhantuk di besi dan luka kecil di siku...selepas beberapa minit,saya boleh kembali menunggang motor.

Saya bersyukur sangat kepada Allah S.W.T kerana memberi kesempatan kepada saya untuk menikmati kehidupan di dunia dan dapat berbakti kepada kedua ibubapa saya..

Saya juga bersyukur kerana ada hikmahnya saya diberi ujian sebegini,mungkin saya pernah buat silap tanpa disedari.Pengalaman ini xkan saya lupakan selamanya..

'BERSYUKURLAH DENGAN APA YANG KITA ADA HARI INI'

Blogwalking Time!!!

Assalamualaikum...

hai semua,para blogger pasti suka blogwalking kan...huhu,saya tahu la...hehe.ok,hari ni saya nk kongsikan blog yang selalu saya kunjungi/skodeng...hehehe

ok,here the list:

http://www.perniagaaninternet.com/
http://www.blog.farhansyah.com/
http://www.rahsiainternet.com/
http://rajakamil.biz/

antara blog-blog ni..saya dah beli produk mereka :)

ok,setakat ini dulu my sharing.wait 4 next sharing k...bye

Maksud Affiliate

Assalamualaikum...

Hari ni saya nk explain tentang affiliate.Saya juga masih baru dalam dunia affiliate ni,saya belajar pun melalui google.

Affiliate pada pandangan saya ialah anda mempromosikan sesuatu produk dan anda akan mendapat komisyen apabila anda dapat menjual produk tersebut. Affiliate ini dilakukan secara online. Ini pendapat orang baru mcm saya :)

untuk seterusnya saya bagi link supaya anda lebih faham.

baca di sini http://faizsufi.com

Alhamdulillah

Assalamualaikum...

hai semua, hari ni saya nak berkongsi cerita masa zaman persekolahan dahulu. Sebenarnya saya amat menghormati guru-guru saya. Tapi saya paling sukakan ialah cikgu bahasa inggeris saya,beliau merupakan guru disiplin sekolah dan juga warden di asrama. Beliau sangat tegas tapi sangat baik. Beliau suka berpantun, bersajak,semuanya lah tentang sastera.Beliau sungguh berbakat.saya bangga menjadi pelajar beliau.

saya masih teringat kata-kata beliau yang masih melekat di fikiran saya sampai sekarang ni iaitu
'CABARAN MENDEWASAKAN KITA'.kata2 itu sangat bermakna bagi saya sbb memang sepanjang hidup kita,kita akan melalui banyak sangat cabaran.setiap cabaran kita perlu tempuh dengan sabar.saya juga pegang kata2 ini

DUIT

D- Doa
U- Usaha
I-Ikhtiar
T-Tawakal

kita sebagai seorang islam perlukan semua ini.insyaAllah semua cabaran dapat kita tempuhi...amin..

Wednesday, 26 December 2012

Teknik Simple Clickbank

Assalamualaikum...

TERBUKTI ! Berikan Saya 28 Minit 34 saat , dan Anda Akan Ditunjukkan Bagaimana Pakhrurazi Menjana USD382.33 Dalam Masa 22 Hari Sahaja !

Tolong kasi can kepada orang lain, kalau anda tak nak menjana pendapatan daripada Clickbank dengan cara yang simple


TESTIMONI Mereka Yang Dah Gunakan Teknik Simple Ini  Ada


  Di Sini

 

Empayar Perniagaan Internet Anda










Assalamualaikum...

Salam hormat..

Akhirnya buku pertama dalam Bahasa Melayu
mengenai pembinaan empayar online dilancarkan!

Buku ini banyak mengupas
bagaimana membina empayar perniagaan internet
daripada zero..

Antara kandungan buku ini adalah..

1. Mindset Jootawan Internet

2. Pembinaan Aset Online

3. Hubungan Sahabat JV

4. Pembinaan Produk Informasi

5. Promosi Laman Web

6. Menjual Produk Fizikal

7. Pembinaan Empayar Perniagaan Internet

..dan banyak lagi..!

Berita baiknya, 100 orang terawal yang
mendapatkan buku ini akan menerima 2
video bonus iaitu..

1) Video Bagaimana Nak Mula

2) Video Berhenti Kerja

Kedua video ini dah tentu harganya lebih
daripada RM 50 setiap satu!

Klik link dibawah untuk ke laman web
Empayar Perniagaan Internet dan jadi
100 orang terawal yang memilikinya..

Empayar Perniagaan Internet

Itu saja dari saya..

Ikhlas,

Farah Senik

Rahsia Diet Sebenar

Assalamualaikum...

Pasti semua teringin nak tahu apa yang nak dikatakan oleh saya ni..betul x?huhu...perasan :)
xlah,saya cuma nak kongsikan apa yang berlaku pada diri saya je sejak dua menjak ni...sebenarnya saya dah lama perasan yang saya ni semakin hari semakin gemuk,tapi saya buat xtahu je....bila berat bertambah,mulalah rasa xselesa la,itula,inila...macam2 spt semuanya serba xkena.

Dengan tidak sengaja,saya telah berpuasa sunat,bukan nak kata saya ni warak ke ape,semuanya berlaku terlalu cepat. Setelah beberapa hari saya berpuasa,badan saya terasa lebih ringan. Tempoh saya berpuasa tu ialah 3 hari berturut2 (bukan bulan Ramadan)....alhamdulillah,sy bersyukur sangat. Di samping berpuasa,kita dapat turunkan berat badan...

So,apa lagi jom lakukannya sekarang...sesungguhnya sabar itu indah

Just For Sharing - tiada kaitan dengan manusia yang hidup @pun yg dah meninggal dunia


Tuesday, 25 December 2012

Assalamualaikum

salam perkenalan kepada semua blogger...panggil je saya Farah...saya masih baru lagi dalam dunia blogging ni...harap dapat tunjuk ajar dari semua...Terima kasih...

Salam perkenalan dari saya,
Farah Senik :)